Een professionele website/blog in een handomdraai

Social media dienen 9 van de 10 keer als aantrekkelijk uithangbord om mensen te verleiden tot het ondernemen van actie, de zogenaamde call to action, zoals het bezoeken van je bedrijfswebsite of blogpagina. Een professionele website is daarom essentieel, voor iedere ondernemer, freelancer en blogger. Het is je online visitekaartje waarmee je jouw bedrijf – hoe groot of klein deze ook is – smoel geeft. En weet je wat het goede nieuws is: je hoeft geen designer of programmeur te zijn om een professionele website te maken! Met WordPress maak je zelf in een handomdraai een te gek gave website; snel, optimaal vindbaar door Google en met waanzinnige designs. WordPress-fanatiekeling Remco werkt al jaren met WordPress. Hij kent alle ins en outs, designs, tools en plugins; en die deelt hij graag met jou!
Wil jij een eigen website / blogpagina, maar hik je er al een tijdje tegenaan ‘waar te beginnen’? Zet dan de eerste stap in de richting naar jouw eigen droomwebsite, door deel te nemen aan Remco’s workshop tijdens #SMMCUR.

Een website maken; is het écht zo makkelijk?

JA, absoluut. Natuurlijk moet je er wel enige feeling mee hebben, maar je hoeft echt geen verstand te hebben van codes en programmeren, zoals vroeger. WordPress neemt dat allemaal uit handen, als het ware. En het is ook nog eens heel leuk om te doen trouwens. Dat vind ik niet alleen, maar dat zie ik ook vaak om mij heen gebeuren. De meesten zijn hooked als ze de smaak eenmaal te pakken hebben. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos en er komen iedere keer weer nieuwe features bij, dat maakt het zo boeiend.”

Wat doe je zelf met WordPress?

Ik bouw regelmatig websites, voor Evento Curaçao, maar ook andere opdrachtgevers.”

Kun je voorbeelden geven?

Natuurlijk de website van #SMMCUR zelf: www.socialmediaweekcuracao.com, maar bijvoorbeeld ook proeft.eventocuracao.com, iforallcuracao.com en de blogpagina van ENNIA

Wat is je persoonlijke stijl als websitebouwer?

Ik vind dat een website vooral gebruiksvriendelijk moet zijn. Dus overzichtelijk, duidelijk en aantrekkelijk; de website moet uitnodigen om verder te scrollen en te klikken. Ik houd ook van mooie designs en fancy features… uiteraard… maar de pagina moet vooral doeltreffend zijn. Het kan er nog zo geweldig uitzien allemaal, maar als het z’n doel voorbijstreeft, wat heb je er dan aan?”

Wat is nog meer belangrijk aan een goede website?

Dat de website responsive is. Dat houdt in dat het design en de content zich aanpast aan het device dat je gebruikt. Mega belangrijk! Een website kan er namelijk op je desktop mooi uitzien, maar het overgrote merendeel bezoekt je website via zijn of haar mobiel. Dat zijn bewezen cijfers. Tijdens mijn workshop hebben we het dan ook alleen maar over responsive themes, zoals WordPress ze noemt. En snelheid, ook daar gaan we het over hebben; hoe je dus een snelle website bouwt. Want een website moet snel zijn… duurt het laden te lang? Dan haken bezoekers af… zonde natuurlijk!”

Geef je ook interessante tips & tricks?

Jazeker. Zoals bijvoorbeeld waar je een domeinnaam kunt registreren en je website het beste kunt hosten. En ik maak de koppeling naar social media. Dat als je de link van je blog op Facebook deelt bijvoorbeeld, dit er mooi en netjes uitziet, met de juiste afbeelding en tekst. Dat kun je namelijk sinds kort niet meer handmatig aanpassen op Facebook, dus moet de opbouw van je pagina of post op je website al goed in elkaar zitten, zodat de URL automatisch de juiste foto en tekst laat zien. Dat soort praktische tips geef ik ook tijdens #SMMCUR.”

Voor wie is jouw workshop interessant?

Voor iedereen die een eigen website en/of blogpagina wil, maar niet weet waar te beginnen. We beginnen echt bij het begin. De workshop is super hands-on, met praktische informatie en voorbeelden. Je kunt na bij bijwonen van mijn workshop letterlijk direct beginnen met het ontwikkelen van je website. De snelle leerling kan binnen een paar dagen al resultaat online hebben; je eigen pagina dus… hoe gaaf is dat?”

Tags:
,