Geef je business een Facebook boost

Het is nog steeds het nummer één socialmediaplatform op Curaçao, de sociale gigant van het eiland is nog altijd Facebook. We delen er onze familiekiekjes, favoriete recepten, we volgen er het nieuws, kopen en verkopen tweedehands spullen, stellen onze #durftevragen, checken de specials van ons favoriete restaurant en maken gebruik van deals en aanbiedingen. Facebook anno 2017 is veel meer dan een online platform waar we onze ‘vriendjes’ verzamelen en volgen. Het kanaal is actiever en interactiever dan ooit tevoren. Bedrijven spelen daar slim op in door hun merk te branden, naamsbekendheid te vergroten, producten en diensten onder de aandacht te brengen en evenementen te promoten.
Worstel jij zakelijk nog een beetje met Facebook? Er is zo ON-GE-LOOF-LIJK veel over te lezen online, dat je misschien juist niet weet waar te beginnen en wat te doen. Marijke geeft je in één dagdeel het duwtje in de goede richting om Facebook optimaal te benutten voor jouw bedrijf, merk, product of evenement.

#smmcur Marijke Hoos

Wat maakt Facebook jouw ‘favoriet’?

Ik denk dat het vooral te maken heeft met timing. Facebook was het eerste socialmediakanaal dat écht doorbrak op Curaçao. Ik was vanaf de eerste dag verkocht. Reizen is één van mijn grootste passies. Via Facebook deelde ik – en deel ik nog steeds trouwens – mijn ervaringen, nam ik een kijkje in de reisavonturen van anderen en volgde ik mensen over de hele wereld die ik had ontmoet of die mij inspireerde.”

Vooral persoonlijk gebruik dus?

JA, toen nog wel. In het begin was Facebook vooral een verzamelplatform voor vrienden. Een soort overzichtelijke manier om al je vrienden te bundelen en contact met elkaar te houden. De laatste jaren is dat heel anders…”

Vertel…

Facebook is nu vooral een strategisch marketingplatform voor bedrijven; de term Facebookmarketing zegt het al. Het is een slimme manier om naamsbekendheid te genereren en vorm te geven aan het imago van jouw bedrijf, product of dienst. Krantenadvertenties zijn nu Facebookadvertenties en billboards langs de weg zijn online visuals. Door de enorme groei van Facebook en de gigantische hoeveelheid beschikbare data, kun je ook super doelmatig adverteren, gericht op jouw specifieke doelgroep; van de koffiedrinkende jonge moeder tot de reisluchtige, yoga-fanatiekeling… het kan allemaal!”

Voor wie is een zakelijke Facebookpagina interessant?

Voor iedereen! Ja, maar echt… voor iedereen. Je hoeft geen Apple of Nike te zijn om een zakelijke pagina te hebben. Verkoop je een product, dienst of wil je jouw blog onder de aandacht brengen? Dan is een zakelijke Facebookpagina interessant. Zo simpel is het.”

Wat is het grootste misverstand over Facebookmarketing?

Dat je zoveel mogelijke pagina-likes moet hebben… onzin! Je wilt niet per se een zo’n groot mogelijke groep mensen bereiken met jouw pagina, maar een doelgroep die er toe doet, die zich engaged met jouw boodschap, met jouw verhaal en identiteit als bedrijf. Mensen staren zich naar mijn mening – en naar die van meer Facebookexperts trouwens – te veel en te vaak blind op likes.”

Oké, maar wat is dan wél belangrijk volgens jou?

Dat je weet wat je doet en de doelgroep bereikt die je wilt bereiken. Als je bijvoorbeeld een evenement organiseert en 5 duizend mensen zeggen op Facebook dat ze gaan en er staan er uiteindelijk maar 100, tja… dan heb je dus niet de juiste mensen bereikt, zo blijkt.”

Wat kunnen we verwachten van je workshop?

Ik laat zien hoe je met Facebook je business een boost kunt geven; hoe je dat aanpakt, wat de do’s en don’ts zijn bij het opzetten en beheren van een zakelijke Facebookpagina. Na het bijwonen van mijn workshop zit je vol inspiratie om aan de slag te gaan en je bestaande Facebookpagina nieuw leven in te blazen of neem je eindelijk de stap een zakelijke Facebookpagina op de juiste manier aan te maken.”

Voor wie is jouw workshop interessant?

Bedrijven, freelancers en bloggers die een Facebookpagina hebben, maar er nog weinig mee doen of nog helemaal geen pagina hebben, maar dat wel willen. Ben je al behoorlijk bedreven met Facebook, met een eigen advert account, audiences en target groups? Dan raad ik je aan om een stapje verder te gaan en de workshop van Peter Minkjan bij te wonen: Facebook Advertising Masterclass.”

Tags:
,