Recap #SMMCUR 2016

Weetje nog: dit deden we vorig en het jaar daarvoor…

D

it jaar organiseren we alweer de derde editie van Social Media Matters Curaçao. En dat is niet zonder reden! Daar zijn twee succesvolle, inspirerende edities aan voorafgegaan. We kunnen dus inmiddels spreken van een reeks; een heuse traditie. En daar zijn we GIGA trots op. Zo trots, dat we met alle liefde een blog wijden aan de eerdere twee edities. Enjoy deze korte recap van #SMMCUR 2016 en vind hier de recap van 2015.
Wil je ook uitmaken van deze traditie? Dat snappen wij! Volg ons via Facebook, dan hoor je als eerste wanneer het programma bekend is en de kaartjes te koop te zijn.

Facebook Impact Sybren Smith
Facebookspecialist Sybren Smith over Facebookmarketing

Als er iemand is die alles – maar dan ook ALLES – over Facebook weet, dan is het Sybren wel. Tijdens een bommetje volle workshop en afgeladen inspirational session vertelde hij tijdens #SMMCUR 2016 alles – maar dan ook ALLES – over de laatste trends, ontwikkelingen en mogelijkheden van Facebook.

Social Persuasion Mischa Coster
Mediapsycholoog Mischa Coster over (online) gedrag

Consultant, onderzoeker en keynote speaker Mischa heeft grote indruk gemaakt met zijn inspirational session over mediapsychologie en gedragsbeïnvloeding. Met sluitende, tot in de puntjes onderbouwde theorieën en sprekende voorbeelden gaf hij inzicht hoe ‘de mens’ media consumeert en hoe media door organisaties ingezet kan worden.

Visual expert Kirsten Jassies over visuals

Hoe val je nog op tussen al het socialmediageweld? Kirsten weet hoe je moet shinen! Ze inspireerde haar volle zaal met nieuwsgierigen hoe je opvallende en makkelijk te consumeren content kunt creëren voor Facebook, Instagram en Snapchat.

Bloggers for Business
Blogger Cynthia Schultz over bloggen

Na #SMMCUR 2015 heeft de blogwereld op Curaçao een aanzienlijke groei doorgemaakt. Hoogste tijd dus om daar in 2016 alles over te weten te komen met een workshop bloggen. Lifestyle blogger Cynthia – met meer dan een miljoen pageviews per maand! – was de uitgelezen persoon voor deze taak. Ze deelde haar ervaring… en hoe!

Content that sells smmcur
Socialmediastrateeg Kim Swagemakers over content that sells

Wat is je boodschap? Wat is het verhaal? En welk socialmediakanaal past daar het beste bij? De ervaren socialmediastrateeg Kim weet als geen ander uit ervaring wat werkt en wat niet. Ze deelde haar uitgebreide kennis en gaf bruikbare tips over content that sells!

buzz and boost social events
Evenementenorganisator Marijke Hoos over Facebook events

Je organiseert een evenement, check. Je maakt een Facebook event page aan, check. En dan? Evenementenorganisator en Facebookspecialist Marijke gaf een praktische workshop hoe je Facebook effectief kunt inzetten bij het promoten van jouw te gek gave evenement, waar iedereen – natuurlijk – bij moet zijn!

Stunning social photography
Lifestyle blogger Michelle Yam over de perfecte foto

Je kent ze wel… die jaloersmakend mooie foto’s op social media. Dat wil toch iedereen? En ja… zo blijkt uit de overvolle groep deelnemers aan Michelle’s workshop over het maken van de perfecte foto!

Howto be a video pro - smmcur
Video professional Sanny Verhoeven over de perfectie video

YouTuber, gelukszoeker, influencer en presentatrice Sanny is een heuse video professional. Ze vertelde alles over de setting, inhoud, het beeld, licht, geluid en het toepassen van de perfecte video!

UTM track your social content
Analyticus Hidde Bisschop over UTM-tracking

Welke content levert het beste resultaat voor je bedrijf? Meet het en weet het, via UTM-tracking. Hidde leerde de aanwezigen hoe ze UTM-tracking kunnen toepassen om meer, waardevolle informatie te verkrijgen over online campagnes.

I love better reviews
Search guy Nils Rooijmans over online reputatie

Hoe houd je grip op je online reputatie en hoe haal je het maximale uit reviews? Nils vertelde het met praktische tips en inspirerende voorbeelden.

Sneak peek: #SMMCUR 2017 rocks!

D

e uitdaging van #SMMCUR 2017 is om nog meer verfijning, diepgang en kwaliteit te zoeken in de onderwerpen, thema’s, de experts die presenteren en de organisatie van het evenement. Afgestemd op de huidige ontwikkelingen op het gebied van social media wereldwijd en de specifieke behoefte op Curaçao. We gaan het hebben over webcare, we geven je een update over de diverse socialmediakanalen en -tools en we praten je bij over socialmediamarketing. Wat is er anders in 2017? Wat is nieuw? En is social media eigenlijk nog wel zo sociaal, met alle gesloten chatomgevingen? We hebben opnieuw een fantastische groep van internationale experts, lokale helden en bekende influencers die je alles – maar dan ook ALLES – vertellen over content, strategie, visuals, webcare, analytics, engagement, online gedrag, branding en bereik.
Ben je erbij? NICE! Want samen bereiken we meer, komen we verder, maken we het eiland slimmer… en hebben we meer lol.