Recap #SMMCUR 2015

Weet je nog: dit deden we vorig en het jaar daarvoor…

D

it jaar organiseren we alweer de derde editie van Social Media Matters Curaçao. En dat is niet zonder reden! Daar zijn twee succesvolle, inspirerende edities aan voorafgegaan. We kunnen dus inmiddels spreken van een reeks; een heuse traditie. En daar zijn we GIGA trots op. Zo trots, dat we met alle liefde een blog wijden aan de eerdere twee edities. Enjoy deze korte recap van #SMMCUR 2015 en vind hier de recap van 2016.
Wil je ook uitmaken van deze traditie? Dat snappen wij! Volg ons via Facebook, dan hoor je als eerste wanneer het programma bekend is en de kaartjes te koop te zijn

2015: het geboortejaar van #SMMCUR

T
wee jaar geleden bundelden we (Kim en Marijke) voor het eerst onze online krachten. We gooiden onze online kennis en offline charmes in de strijd om het Koetshuis van Avila Beach Hotel vol te krijgen met andere socialmediafanatiekelinge. En dat lukte… met zes inspirerende workshops.

Marijke Hoos over Facebook

Facebook was en is nog steeds het nummer één socialmediaplatform van Curaçao. Er was dan ook veel interesse in de workshop van Facebookexpert Marijke in 2015. Met praktische tips gaf Marijke nuttige handvatten om naamsbekendheid, betrokkenheid en leads te genereren.

Kirsten Jassies over Instagram

In 2015 stond het gebruik van Instagram op Curaçao nog in de kinderschoenen. De eerste socialmediapioniers gebruikten het visuele zusje van Facebook privé, maar bij bedrijven was er nog weinig beweging op dit kersverse online platform. Instagramexpert Kirsten bracht daar verandering in met haar wervelende presentatie tijdens #SMMCUR 2015!

Kirsten Jassies over Bloggen

Ook het zakelijk gebruiken van blogs was in die tijd nog vrij nieuw op Curaçao. Als fanatiek blogger deelde Kirsten de basisbeginselen van (zakelijk) blokken tijdens een interactieve workshop.

Javier Heckers over online resultaten

In 2015 werd er online nog behoorlijk veel met losse flodders geschoten. Zonder doel, plan of een idee van het resultaat. Berichtje hier, fotootje daar, blogje zus, tweetje zo… maar wat levert het op? Meter en weter Javier deelde zijn kennis over het meten van online campagnes en analyseren van resultaten.

Kim Swagemakers over LinkedIn

Dat LinkedIn meer is dan alleen een handige tool om zakelijke contacten te bundelen en een nieuwe baan te zoeken, liet socialmediastrateeg Kim zien tijdens haar verhelderende workshop. Volgers opbouwen, leads genereren, personal branding via LinkedIn… Kim weet er alles van en deelde haar uitgebreide kennis!

Wendy York - Avondvoorzitter smmcur
Wendy York over de ervaring van BearingPoint Caribbean

Een van de voorlopers van zakelijk gebruik van social media op Curaçao, was in 2015 – en is nog steeds – BearingPoint Caribbean. We nodigden community manager Wendy York uit om haar ervaring te delen met een inspirerende business case. De groep hing aan haar lippen… en wij ook trouwens!

Sneak peek: #SMMCUR 2017 rocks!

D

e uitdaging van #SMMCUR 2017 is om nog meer verfijning, diepgang en kwaliteit te zoeken in de onderwerpen, thema’s, de experts die presenteren en de organisatie van het evenement. Afgestemd op de huidige ontwikkelingen op het gebied van social media wereldwijd en de specifieke behoefte op Curaçao. We gaan het hebben over webcare, we geven je een update over de diverse socialmediakanalen en -tools en we praten je bij over socialmediamarketing. Wat is er anders in 2017? Wat is nieuw? En is social media eigenlijk nog wel zo sociaal, met alle gesloten chatomgevingen? We hebben opnieuw een fantastische groep van internationale experts, lokale helden en bekende influencers die je alles – maar dan ook ALLES – vertellen over content, strategie, visuals, webcare, analytics, engagement, online gedrag, branding en bereik.
Ben je erbij? NICE! Want samen bereiken we meer, komen we verder, maken we het eiland slimmer… en hebben we meer lol.