#smmcur | Kick-off #SMMCUR 2017
15853
post-template-default,single,single-post,postid-15853,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Kick-off #SMMCUR 2017

Wij staan te popelen! Jij ook?

A

ls je denkt te weten hoe het eruitziet als iemand staat te popelen, dan heb je het mis. Dan heb je Marijke en Kim nog niet ontmoet. Dit bruisende, energieke duo staat te popelen om ook van de derde editie van Social Media Matters Curaçao een groot succes te maken! Wat kunnen we verwachten? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er op het gebied van social media? Hoe is #SMMCUR eigenlijk tot stand gekomen? En wat is de stoutste droom van dit getalenteerde, ambitieuze duo? Nou, ga er maar eens goed voor zitten…

Wijn, vrienden en ideeën

E

en goede fles wijn op tafel bij een clubje creatievelingen die niet vies zijn van grensoverschrijdende uitdagingen, dat is vragen om een overvloed aan hersenspinsels en legio wilde ideeën. En zo is #SMMCUR in 2015 geboren. Sindsdien zijn Marijke en Kim onafscheidelijk, zowel zakelijk als privé. Ze delen hun kennis als socialmedia-experts, Kim vanuit Nederland en Marijke vanuit Curaçao, maar ook hun lief en leed als hartsvriendinnen.

Groot, groter, grootst… HUGE!

H

et begint met een bescheiden, maar gretig groepje early adopters in 2015. Tientallen deelnemers deden mee aan de eerste editie met vijf workshops. “Curaçao was nieuwsgierig, dat was ons al snel duidelijk. De deelnemende bedrijven hadden honger naar kennis over social media. Dat smaakte naar meer…”, aldus Kim. En zo groeide de tweede editie uit tot zeker drie keer zo groot. Het evenement verhuisde van het fijnschalige, intieme Koetshuis van het Avila Beach Hotel in 2015 naar het sfeervolle, ruimtelijke La Belle Alliance in 2016. Ditmaal met tien workshops en drie inspirational sessions. En dit jaar? “Het wordt minimaal net zo groot en gaaf”, verzekert Marijke.

Social media anno 2017: is er veel veranderd?

“W

e kunnen soms al niet bijhouden wat er in een week gebeurt, laat staan in een heel jaar”, zegt Kim. Een opvallende verandering in het land der social media is de verschuiving van publieke platformen naar gesloten chatomgevingen. “The rise of the chatbox heeft grote consequenties voor de socialmediastrategie van bedrijven”, aldus Kim. Een andere opvallende ontwikkeling is storytelling. “Bijna iedere socialmediatool biedt de mogelijkheid om stories te delen”, aldus Marijke, die daaraan toevoegt dat de features van de diverse socialmediakanalen steeds meer op elkaar lijken.

En dan nog dit…

O

ok delen we anno 2017 steeds vaker live content op social media en gebruiken we vaker influencers, ook op Curaçao. “Iedereen kent de vlog van Soemantha wel, toch?”, vult Marijke aan. Volgens Kim organisch is bereik officieel verleden tijd in 2017: “Als je iets wilt bereiken met social media, zal je daar echt voor moeten betalen. Pay to play.” En dan is er nog de opkomst van Snapchat. “Ook op Curaçao wordt er steeds meer gesnapt”, licht Marijke toe.

Wat kunnen we verwachten van #SMMCUR 2017?

Hands-on workshops en inspirerende sessies, zoals vorig jaar. “Dit concept is ons heel goed bevallen”, vertelt Marijke, die daaraan toevoegt: “We willen nog dieper ingaan op onderwerpen, op verschillende niveaus. De workshops hebben echt toegevoegde waarde.” Het organisatie-duo zal opnieuw internationale experts invliegen om workshops en inspirerende sessies te geven. “We kunnen op Curaçao veel leren van hun vergaande kennis en uitgebreide (internationale) ervaring. Zo maken we het eiland slimmer op het gebied van social media”, geeft Marijke aan, waaraan Kim toevoegt: “En dat is immers één van onze belangrijkste doelstellingen.” Facebook zal opnieuw een prominent onderwerp zijn tijdens #SMMCUR, dat belooft de organisatie. “Het is nog steeds een social giant. Zeker op Curaçao”, aldus Kim.

Ja en wanneer dan?

Maandag 13 t/m vrijdag 17 november 2017.

Voor wie is #SMMcur?

Bedrijven op Curaçao, maar ook op de omliggende eilanden. “Vorig jaar hadden we ook al de eerste deelnemers van Aruba”, vertelt Marijke trots. Het evenement is interessant voor iedereen die werkt in de marketing en communicatie: medewerkers, managers en ondernemers. “Eigenlijk iedereen die zijn of haar socialmediakennis wil vergroten of verdiepen”, vult Kim aan.

Meer weten?

Volg ons via – hoe kan het ook anders – Facebook! Laat ons via het Facebook event weten dat je geïnteresseerd bent om te komen (‘interested’ of ‘going’). Dan houden wij je op de hoogte over de sprekers die komen, de onderwerpen die worden aangesneden, de inhoud van de workshops en ben je de eerste die weet wanneer de inschrijving geopend is.